2. Aprila 2024.

Europski Forum Robotike 2024!

U periodu 12.03. do 15.03.2024. godine predstavnici Industrial Hub Tuzla:

  • Sabina Lipovac, finansijska menadžerica
  • Zlatka Grgić, projektna menadžerica
  • Miralem Bulić, menadžer za razvoj poslovanja

Učestvovali su na Europskom forumu robotike, održanom u Riminiju u Italiji, organizovanog od strane evropske unije robotičara, euRobotics, pod naučnim pokroviteljstvom Univerziteta u Bolonji.

Organizacija i realizacija mobilnosti izvršena je u saradnji sa GIZ GmbH Bosna i Hercegovina, koji je ujedno implementator projekat EU4DigitalSME u Bosni i Hercegovini.

Tokom boravka predstavnici Industrial Hub Tuzla su sudjelovali u redovnom programu Europskog foruma robotike koji je obuhvatao preko 80 radionica na temu svih vrsta robotike, kao i najzanimljiviji izlagački dio sa 95 štandova i izlagača najmodernijih dostignuća u polju robotike.

Pored navedenog, kolega Miralem Bulić učestvovao je kao panelista i govornik u radionici “Harnessing Human-Centricity in Robotics Solutions for (E)DIHs and SMEs” u organizaciji FundingBox-a gdje je naglašena potreba za kontinuiranom podrškom i obrazovanjem kompanija u ovom polju kako bi se otvorili njihovi vidici o dostupnim mogućnostima FTSP finansiranja za projekte istraživanja i razvijanja procesa proizvodnje.

Također, iskorištena je i prilika da svim prisutnim učesnicima radionice predstavimo konzorcij Industrial Hub Tuzla, kao i naš test-before-invest centar u Tuzli sa mogućnostima koje on nudi proizvodnim kompanijama.

U narednom periodu, tačnije 17.04.2023. na rasporedu je zajednička radionica sa FundinBox-om u Tuzli za lokalne kompanije iz BiH, gdje će stručnjaci prezentovati besplatne usluge za kompanije koje će biti pokrenute u narednom periodu.

Također, prijedlozi za daljnju saradnju sa učesnicima foruma odnose se i na projekte industrijske:

Koji mogu pomoći korisnicima našeg Industrijskog Hub-a da podrže svoje usluge istraživanja i razvijanja procesa proizvodnje.