7. Septembra 2023.

Javni poziv za Inovacijsku Vaučer Shemu

U toku je javni poziv za sudjelovanje u Inovacijskoj Vaučer Shemi namijenjen malim i srednjim preduzećima koja teže unaprijediti efektivnost vlastite proizvodnje. Ova inicijativa predstavlja ključni dio projekta BOOST, podržanog od strane Europske unije i Ministarstva za ekonomski razvoj i saradnju SR Njemačke (BMZ), s provedbom od strane GIZ-a. Cilj Inovacijske Vaučer Sheme je poticanje inovacija i digitalizacije malih i srednjih preduzeća u Bosni i Hercegovini.

Industrial Hub Tuzla aktivno sudjeluje u ovom programu kao pružatelj usluga, pružajući poslovnim partnerima priliku za potencijalno sufinansiranje projekata iz područja automatizacije i robotizacije. Takođe pruža stručnu podršku kroz različite usluge, uključujući savjetovanje, projektovanje, izradu koncepta, podršku, izmjenu postojećih rješenja i mnoge druge.

Maksimalna vrijednost vaučera iznosi 5000,00 €, s minimalnim učešćem od 10%.

Pozivamo sve zainteresovane kompanije da uzmu učešće u pozivu, te da nas kontaktiraju u cilju razmjene mišljenja i ideje za što efikasnije iskorištenje poziva Dodatne informacije kao i način prijave dostupni su na LINKu.